CompLex Jogtár    
    A DVD-n forgalmazott Jogtár segítségével látogatóink jogi kérdéseinek megválaszo-lásában tudunk segíteni. A CompLex Jogtár jelenleg Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi jogi információs rendszere, adatbázisa.    
         
       
    EPA – Elektronikus Periodika Adatbázis archívum    
    Az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis a Magyar Elektronikus Könyvtár kezdeményezése, mely a magyar vonatkozású elektronikus időszaki kiadványok könyvtári igényű nyilvántartására, illetve egyes folyóiratok archiválására irányul.    
         
    MATARKA – MAgyar folyóiratok TARtalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa    
    A magyar kiadású folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa. A fel-dolgozás általában 5–10 évre visszamenőleg terjed ki. A Folyóiratok gombra kattintva a felsorolt folyóiratok tartalomjegyzékeit lehet böngészni, vagy a teljes anyagban lehet cím és szerző szerint keresni. Egyes cikkek teljes szövege is elérhető.    
         
    PAD – Pedagógiai Adatbázis    
    Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) Pedagógiai Adatbázisa (PAD) tartalmazza 1989-től a Magyar Pedagógiai Irodalom című nemzeti szakbiblio-gráfia teljes anyagát, valamint az OPKM-ben feldolgozott idegen nyelvű szakkönyvek és válogatott folyóiratcikkek adatait.    
         
    Irodalmi kritikák, tanulmányok bibliográfiája    
    Szépirodalmi alkotókról és egyes műveikről szóló írások (monográfiák, tanulmányok, kritikák, verselemzések) bibliográfiáját adja közre. Tartalmazza a jelentős (főként klasszikus szerzők) színházi előadások és filmbemutatók kritikáját.    
         
    SZOCIOWEB – A magyar szociológiai irodalom adatbázisa    
    A magyar vonatkozású szociológiai irodalom válogatott bibliográfiai adatbázisa
1970–2006.
   
         
    NDA – Nemzeti Digitális Adattár    
    A Nemzeti Digitális Adattár (NDA) kulturális örökségünk digitalizált értékeihez
biztosít széles körű hozzáférést, az interneten elérhető magyar nyelvű és magyar vonatkozású kulturális tartalmakat katalogizálja, s egy közös keresőfelületen közvetlenül elérhetővé teszi azokat.
   
         
   
   
    DIA – Digitális Irodalmi Akadémia    
    Az adatbázisban a magyar szépírók legjobbjainak műveit tették elérhetővé az interneten. Ezáltal a világ bármely pontján megismerhetővé válik a kortárs magyar irodalom színe-java.    
         
    MEK – Magyar Elektronikus Könyvtár    
    A magyar elektronikus szöveggyűjtemény, amely magyar, illetve idegen nyelvű, szabadon terjeszthető elektronikus dokumentumok központi gyűjtőhelye.    
         
    Terebess E-tár    
    Itt található a Terebess Kiadó e-könyvtára. Nemcsak megjelent könyveik hipertext változatai kereshetők itt, hanem nehezen hozzáférhető régi könyvek, tanulmányok, cikkek, kiadatlan kéziratok elektronikus kiadásai, sőt speciális adatbázisok is.    
         
    BHI – Bibliotheca Hungarica Internetiana    
    A Neumann János Digitális Könyvtár állományának különleges része a Bibliotheca Hungarica Internetiana (BHI) című Magyar Szövegtár. A digitalizált kötetek gyűjtemé-nye felöleli a klasszikus magyar irodalom számos jelentős alakjának műveit (kritikai és ún. népszerű kiadások), valamint a különbözű műveltségterületekhez tartozó alapvető szakirodalmi munkákat.    
         
    NAVA – Nemzeti Audiovizuális Archívum    
    A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány archívum. Gyűjtőkörébe tartoznak az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású műsorai. A NAVA olyan az elektronikus műsorok számára, mint az Országos Széchényi Könyvtár a nyomtatott kiadványok számára. Ilyen kötelespéldány-archívum eddig Magyarországon nem létezett.
A NAVA különlegessége lesz, hogy gyűjteményéhez on-line hozzáférést biztosít
a törvény szabta kereteken belül. Ezen kívül segítséget nyújt a helyi műsorszolgál-tatók archívumainak feldolgozásához.
   
    A NAVA katalógusa az interneten bárki számára szabadon hozzáférhető, azonban
a médiatartalom megtekintésére csak a NAVA zárt hálózatát alkotó NAVA-pontokban
van lehetőség.
   
    A Petőfi Sándor Városi Könyvtár látogatói intézményünkben (helyben) – mint NAVA-pontban – ingyenesen használhatják a NAVA szolgáltatásait.